Pokhara: Glutenvrij brood bij Madhav

Wanneer je Pokhara bezoek, is de kans groot dat je terecht komt in de wijk Lakeside. Daar ergens zit een kleine bakkerij met een heel groot bord op de gevel. Niet echt te missen waneer je je hele leven zoekt naar de woorden ’glutenvrij‘ of ‘glutenfree’. Glutenvrij brood uit Madhav’s bakkerij is veilig om te eten en lekker!

Bij deze bakkerij worden stokbroodjes gemaakt van boekweitmeel verkocht. En glutenvrije muffins en cheesecake! Die heb ik zelf niet geproefd, want er zat boter in. Terwijl we in Pokhara zijn, ontbijten we hier elke dag. Op dit moment zijn we anderhalve maand op reis en dit is de eerste keer dat ik weer brood kan eten. Ik mis brood niet heel erg, maar het smaakt hier heel erg lekker!

Mijn favoriete ontbijt: ‘complete breakfast’. 300 roepies (€2,40).

Normaal gesproken wordt er ook boter en kaas bij geserveerd. Toen ik tijdens ons eerste bezoek aangaf dat dit niet mocht, kreeg ik daarna altijd iets anders erbij. Extra jam en humus! Bij het ontbijt hoort ook verse appel- of sinasappelsap, afhankelijk van het seizoen. Elke paar dagen wordt er vers brood gebakken, echt waanzinnig lekker! Er zijn verschillende menu’s te bestellen, met aardappels, groente, enz. erbij.

Glutenvrij brood van Madhav

Eigenaar Madhav is lang geleden begonnen met het beroep in Duitsland. Tijdens het afrekenen de eerste dag vroeg hij waar we vandaan kwamen, omdat hij onze taal herkende. Marnix spreekt aardig wat Duits, ik kan net ‘goedemorgen’ zeggen. Hij vertelde hoe hij jarenlang heen en weer heeft gereisd tussen Nepal en Duitsland. Zijn diploma als bakker heeft hij in Duitsland gehaald. Madhav begrijpt prima wat ik nodig heb met mijn glutenvrije dieet, ik heb nooit problemen gehad en ik ben vreselijk gevoelig!

Benieuwd? Hier vind je Madhav’s Facebook pagina met zijn adres.

Ongemakkelijk

Bij deze bakkerij ben ik weinig bang geweest. In Duitsland is hygiëne nogal een ding, dus voedsel werd heel nauwkeurig bereid. Ik ging er stiekem van uit dat het er netjes aan toe ging in de keuken.

Maar één keer voelde ik me onprettig: toen de bakker er zelf niet was en zijn jonge assistenten de boel draaiden. Ik zag mijn broodje wel heel erg dicht bij die van Marnix komen en heb het maar een beetje afgeveegd toen ik het kreeg… Ik had een sandwich besteld en nagevraagd wat er allemaal op zat: alleen groente. En toen werd het geserveerd met mayo. Gelukkig wordt dat hier alleen gemaakt van ei met wat zout, azijn en een beetje olie, maar ja. Niet geweldig. Om dit soort ongein te vermijden, hebben we hier voornamelijk ontbeten. In de middag gaat Madhav op tijd naar huis, want om 4:00 ‘s ochtends moet er alweer brood gebakken worden. Hij weet precies hoe alles zit, dus wanneer hij zich er tegenaan bemoeid, is alles veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *